Deze aanduiding uit de Indische keuken betekend heet gekruid

Of dat je er weleens op vakantie bent geweest of niet maakt eigenlijk niet uit. Iedereen kent wel een gerecht uit de Indische keuken. De heerlijk geurig curry´s vaak geserveerd met rijst en naan zijn misschien wel de populairste Indische gerechten in de westerse wereld.

Vaak zijn deze gerechten heerlijk gekruid met een tal van kruiden en specerijen, het geen wat in de Indische keuken niet kan ontbreken. Zie je bij het gerecht het woord pedis staan dan is enige voorzichtigheid geboden, deze aanduiding uit de Indische keuken betekend heet gekruid.

De Indische keuken kent een grote diversiteit aan gerechten. Een van de grote voordelen is dat er vaak gekookt wordt met relatief goedkope producten. Die door gebruik van kruiden en specerijen een rijke en gebalanceerde maaltijd vormen.

Ontdek de diverse variante van masala

Masala is oorspronkelijk afkomstig uit het Hindoestaans. De term vindt zijn oorsprong in de twee woorden ‘mas’, wat peper betekend, en ‘ala’, wat vlees betekend.

Het gerecht is een kruidige maaltijd van vlees, meestal kip, kalkoen of lam, die wordt bereid met veel kruiden, specerijen, specerijpasta’s, sauzen, tomaten en uien. De ingrediënten worden meestal samen in een pan gekookt, maar ze kunnen ook worden gebakken of geroosterd. Masala vindt zijn weg naar de tafel in de vorm van curry’s, stoofgerechten, sauzen, marinades en andere gerechten.

De kruidigheid van een masala-gerecht hangt af van het type kruiden en specerijen dat wordt gebruikt en de hoeveelheid. Er zijn verschillende regionale varianten van masala-gerechten, die elk hun eigen unieke smaak hebben. Sommige regionale varianten zijn extreem pittig, terwijl andere zoet en mild zijn. Zo heb je de variant garam masala deze term betekent ´heet mengsel´ maar is bij lange na niet zo pittig als de pedis variant van dit gerecht.

Misschien dat de Indische keuken moeilijk en ingewikkeld lijkt, maar door je er in te verdiepen en te experimenteren. Zul je zien dat je de meest heerlijke gerechten op tafel tovert. Kookinspiratie op doen? lees Hugo’s eigen huis en tuin recepten.

Wil je meer te weten komen over wonen en tuin ontdek wonenentuin.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *